989.14 Lei x 24 rate |
Brand | Alfa Plam |
---|---|
Transport Gratuit | Nu |
Putere nominala [kW] | 37 |
Garantie[luni] | 60 |
Cod intern | RO202100027119 |
Cazan compact pe peleti Alfa Plam Grande R-C 37, 37 kW, sistem automat autocuratare, randament 93%, rezervor peleti 180 Kg, clasa A+
Cazanul GRANDE 37 este un cazan compact cu functionare pe peleti si care lucreaza automat dozand peletii cu ajutorul snecului care ii preia din rezervorul aflat in partea superioara a lui.
Este fabricat dintr-o tabla speciala care grosimea peretelui interior de 5 mm si a celui exterior de 3 mm.
Dispune de o izolare termica eficienta cu vata minerala cu grosimea de 50 mm, ceea ce duce la pierderi minime de caldura in locul in care este amplasat.
Parametrii de functionare sunt reglabili in functie de calitatea peletilor, adaptandu-se automat pentru o eficienta optima in functionare.
GARANTIE:
Cazanul foloseste peleti drept combustibil.
Opereaza automat si se foloseste de un transportor de tip spirala pentru dozarea peletilor din rezervorul de peleti, care face parte din dispozitivul plasat deasupra boilerului in cazan.
Peletii sunt incarcati in cazan prin partea superioara, prin capac, pentru a fi folositi in acest scop.
Asigurati-va ca dimensiunile cazanului corespund sistemului de incalzire si necesitatilor termice ale locuintei.
Punerea in functiune a unitatii trebuie realizata de o persoana autorizata de catre compania Alfa Plam sau/si importatorul produsului in Romania.
Flacara produsa in camera de ardere in timpul arderii normale a biomasei lemnoase emite aceeasi cantitate de dioxid de carbon (CO2) ca si in timpul arderii naturale a lemnului.
Cantitatea de CO2 produsa in urma arderii corespunde cantitatii de CO2, pe care copacii o absorb in timpul ciclului lor de viata, transformand-o dupa aceea in oxigen si carbon.
Spre deosebire de lemn, folosirea surselor conventionale de energie (carbune, pacura, gaz) emit in aer cantitati mult mai mari de CO2.
Cu trecerea anilor aceasta substanta se acumuleaza, amplificand efectul de sera.
Principiul arderii curate satisface in totalitate cerintele ecologice, iar firma ALFA PLAM a indreptat dezvoltarea si activitatile sale spre acest scop.
AMPLASAREA
Se recomanda ca despachetarea cazanului cu peleti sa se faca la locul, in care urmeaza sa fie instalat.
Daca peretii din vecinatate sau podeaua sunt facuti din materiale care nu sunt rezistente la temperaturi ridicate, este nevoie de o protectie corespunzatoare si de o izolare din material neinflamabil.
Pentru a izola podeaua de la materialele inflamabile, va recomandam sa asezati sub cazan o placa metalica cu grosime de 3-4 mm, care se fie mai mare in fata decat partea de jos a cazanului cu cel putin 30 cm.
Cazanul cu peleti trebuie instalat in conformitate cu schita, care determina distanta de la pereti
In cazul in care cazanul cu peleti este instalat intr-o incapere unde se afla deja alte dispozitive care aspira aerul (alte cazane, diferite ventilatoare de aspirare si altele), asigurati-va ca fluxul de aer care intra in incapere este suficient pentru a permite functionarea corecta a cazanului.
In cazul in care cosul de fum trece prin tavan si/sau acoperis, acesta trebuie izolat regulamentar cu material de izolatie ignifug
Dupa ce cazanul cu functionare pe peleti este amplasat, trebuie adus la pozitia orizontala cu ajutorul picioruselor de suport.
Sistemul de evacuare a gazelor de ardere NU TREBUIE RACORDAT:
Se interzice instalarea de clapete pentru reglarea fluxului gazelor de ardere!
Racordul conductei de evacuare a fumului Ø80 mm din cazanul cu peleti pana in cosul de fum trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
Daca in sistemul de evacuare apare o rezistenta prea mare (numeroase coturi, capete necorespunzatoare, orificii inguste s.a.m.d.), nu mai poate fi garantata evacuarea gazelor de arde si de aceea trebuie marite dimensiunile tevilor de racordare si coturilor pana la Ø130 mm.
De asemenea, in cazul in care cosul de fum nu permite evacuarea corecta a gazelor de ardere, acest lucru poate duce la probleme de functionare si la activarea alarmei de pe cazanul GRANDE.
Recomandam ca un specialist sa examineze cosul de fum inainte de a instala cazanul GRANDE.
Sistemul de eliminare a gazelor de ardere, functioneaza datorita depresiunii care apare in camera de ardere, si mica suprapresiune din conducta de evacuare a fumului Ø80 mm.
De aceea, este foarte important ca tubulatura de evacuare a gazelor de ardere sa fie complet etansa.
Trebuie analizate cu atentie pozitia si conditia spatiului, prin care cosul de fum trece. In cazul in care conducta gazelor de ardere trece prin zid si/sau acoperis, aceasta trebuie izolata in mod corect, conform prevederilor si normelor de siguranta in caz de incendiu.
Asigurati-va ca incaperea in care cazanul cu peleti este instalat este destul de aerisita pentru a asigura o combustie potrivita.
Conducta pentru aducere a aerului din afara trebuie sa aiba un diametru de cel putin 110 mm si o lungime maximala de 10 m. Pentru fiecare cot de 90º, lungimea maximala se micsoreaza cu 1m.
Daca lungimea este prea mare, trebuie marit diametru conductei pentru aducerea aerului.
Daca se instaleaza o grila pe fatada, suprafata orificiului pentru intrarea aerului trebuie sa fie de 100 cm2 sau mai mare.
Aparatul lucreaza la tensiune de 220-230 V, 50 Hz.
Cablurile electrice nu trebuie sa se afle sub cazan, sa fie la o distanta suficienta de suprafetele fierbinti, si sa nu atinga obiecte ascutite care le ar putea deteriora.
Daca cazanul cu peleti se afla alimentat cu o tensiune electrica ridicata, durata componentelor electrice va fi semnificativ mai scurta, ceea ce nu reprezinta problema de garantie.
EVACUAREA GAZELOR DE ARDERE
SPECIFICATII TEHNICE: