Brand | Arca Caldaie |
---|---|
Transport Gratuit | Nu |
Alimentare electrica [V] | 380 |
Debit de aer cald [m³h] | 12000 |
Greutate [Kg] | 770 |
Putere termica [kW] | 150 |
Garantie[luni] | 12 |
Cod intern | RO202300047850 |
GENERATOR DE AER CALD AUTOMAT PE LEMNE SI PELETI, ARCA GENLPA150, 150 KW, 12000 MC/H
DE LA MONOMATIC LA DUOMATIC: NOUA TEHNOLOGIE PENTRU A TRECE DE LA UN GENERATOR GENL (doar lemne) LA UN GENERATOR GENLPA (automat lemne/peleți)
TEHNOLOGIA GENLPA DUO MATIC
Experienţa de 20 de ani a firmei Arca în domeniul centralelor pe lemne cu gazeificare se conjugă cu experienţa de 10 ani acumulată în sectorul centralelor pe peleţi.
Proiectul generatoarelor LPA Duo Matic reuneşte cea mai avansată tehnologie marca Arca în materie de combustie a butucilor de lemn şi combustia cu peleţi.
Generatoarele LPA Duo Matic sunt constituite dintr-o cameră de combustie din oțel inox rotundă și verticală dotată cu un arzător de peleţi brevetat de catre Arca, folosit pe modelele Granola, LPA și ASPIRO.
Odată terminată cumbustia lemnului panoul electronic se ocupă de pornirea automată a arzătorului de peleţi.
Pentru funcționalitate aceasta este necesară să fie instalată ușă cu arzător pe peleți.
În caz de reîncărcare cu lemne arzătorul se stinge în mod automat şi reporneşte arderea lemnului până la epuizarea sa.
Funcţiile generatorului sunt toate controlate de către tabloul electric digital dotat cu un microprocesor cu o înaltă capacitate de funcţionare şi este prevăzut cu utilizare în automat (la epuizarea lemnului porneste peletul), doar Lemne (la epuizarea lemnului aşteaptă ca utilizatorul să reîncarce) doar Peleţi (funcţioneaza întotdeaună cu peleţi).
Rezervorul peleţilor este alăturat generatorului cu scopul de a reduce dimensiunile şi este disponibil în trei versiuni cu capacitate de la 190 până la 400 Kg.
UN GENERATOR MODULAR
Pornind de la un generator GENL Monomatic doar lemne, cu simplicitate extremă se poate transforma produsul intr-un generator GENLPA DuoMatic, combinat lemn-pelet, cu simpla aplicare a unui arzător pe peleți.
Panoul electronic al generatorului este egal pentru toată gamă produselor ARCA: folosind programul preinstalat, specific pentru modelul selectat, este garantată funcționalitatea cu orice combustibil utilizabil.
Exhaustorul de fum este standardizat pentru toate modelele, însă nu este necesară înlocuirea acestuia în faza de transformare a generatorului.
Aplicarea arzătorului pe peleți poate fi făcută chiar după instalarea generatorului pe lemne transformandu-l mai târziu, de fapt, într-un generator automat lemne-peleți.
MOTIVELE OŢELULUI INOX
Cum se ştie biomasele lemnoase conţin substanţe care în timpul arderii creeaza fum şi condensuri acide.
În mod normal substanţa cea mai agresivă produsă este acidul acetic.
Este reconoscut că şi lemul uscat de 2 sau 3 ani conţine oricum o cantitate minimă de apă care variază în jurul lui 15%.
Doar pentru peleţi de lemn natural, uscarea poate atinge pana la 8%.
Apa conţinută în lemn în afara faptului că scade randamentul combustiei generatorului poate fi şi o sursă de mare atac coroziv.
În mod special în zonele unde pânza freatică este sulfuroasă sau bogată în substanţe acide copacul ce prin rădăcini absoarbe acest tip de apă va produce lemnul bogat şi el în apă cu mari concentraţii de sulf, precum şi alte substanţe chimice.
În timpul arderii lemnelor în generator, aceaste substanţe vor produce un cadru foarte agresiv în camera de combustie a lemnului.
O asemenea agresivitate creează un mare atac coroziv mai ales când generatorul este în stand-by şi aburii uscării ating pereţii focarului pentru perioade lungi.
Pentru a cunoaşte şi a aprofunda cum se creeaza acest fenomen coroziv la centralele cu gazeificare viziteaza situl nostru: www.arcacaldaie.com.
În aceste condiţii extreme, mărirea grosimii focarului generatorului poate să nu fie suficientă.
Propunerea ARCA este rezolutivă pentru orice tip de lemn folosit: focarul în oţel INOX AISI 304.
Folosirea acestor materiale implică o sudură tehnologică specifică a produsului cu care Arca este dotată de mulţi ani.
MODULAREA ELECTRONICĂ A FLĂCĂRII ȘI CONTROLUL TEMPERATURII
O sondă plasată la ieșirea cutiei de fum, permite monitorizarea temperaturii fumului la evacuare.
Cu această funcționalitate se optimizează, de fapt, temperaturiile de lucru ale motorului aspirant si ale coșului de fum păstrând ridicate randamentele ciclice.
În funcţie de puterea calorică şi de umiditatea lemnului folosit, putem avea temperaturi ale fumului foarte diferite cu acelaşi mod de a folosi ventilatorul, adică cu debit egal de aer comburent.
În special, utilizând lemnul cu o putere calorică limitată, de exemplu plopul, şi poate chiar cu o ridicată umiditate, se poate avea o temperatură a fumului de 140 °C, în timp ce utilizând lemnul de fag cu umiditate redusă se poate atinge o temperatură a fumului de peste 280 °C.
FUNCTIONALITATE:
Funcţionarea are loc în mod alternativ lemne sau peleţi folosind programul dorit de către utilizator pe display-ul panoului electronic cu opţiunea de a porni în automat peleţii odată epuizat lemnul.
Cu soluţia tehnică adoptată în calculul termo tehnic nu se adăugă puterile lemn/pelet întrucât funcţionarea este alternativă si niciodată concomitentă.
Generatorul LPA Duo Matic oferă randamente foarte ridicate datorită schimbătorului mărit pus deasupră camerei de combustie.
Utilizând lemne se atinge un randament de peste 90%.
Utilizând peleţi se atinge 92%.
Tehnologia schimbătorului cu tuburi de fum, permite o modulare a puterii generatorului în funcţionarea cu lemne până la 50% şi în funcţionarea cu peleţi până la 20%.